Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З можливостями Електронного кабінету платника ознайомили рогатинців

опубліковано 24 жовтня 2022 о 11:26

Усе про Електронний кабінет платника податків, його функціональні можливості та режим роботи на час воєнного стану обговорили під час зустрічі з мешканцями Рогатинщини фахівці Рогатинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, начальник інспекції Тетяна Холява повідомила, що громадяни можуть скористатися даним сервісом для отримання інформації щодо наявності чи відсутності податкового боргу перед державою. Також шляхом електронного зв’язку можна отримати від податкової служби відповіді на запити, отримати довідку. Останнє оновлення е-кабінету тепер дає змогу громадянам переглянути особисті ППР щодо нарахувань майнових податків, де відображатиметься не лише сума до сплати, а й найменування самого об’єкта оподаткування, його адресу та механізм розрахунку. У разі незгоди з відображеною інформацію, зазначила Тетяна Холява, платнику необхідно провести звірку з контролюючим органом за місцем обліку.

Також через Е-кабінет платника можна подавати усю податкову звітність, стверджують у податковій, у т.ч. і декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Усі документи на підтвердження витрат також прикріплюються як скан-копія до Декларації. Якщо декларацію про майновий стан можна подати також і в паперовому варіантів, то одноразову добровільну декларацію для участі в податковій амністії, можна подати виключно через Електронний кабінет.

Під час, зустрічі з платниками також було обговорено важливість дотримання норм трудового законодавства та необхідність своєчасної сплати податків.