Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергову зустріч з платниками податків провели податківці Тлумацької ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2022 о 13:36

Начальник Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин провів чергову зустріч з платниками податків, на якій розповів про одноразове декларування активів, про можливість повернення з бюджету частини понесених витрат у 2021 році, про застосування РРО, проведення звірки даних по нарахованому податку на нерухомість і земельному податку тощо.

Зокрема, начальник ДПІ поінформував, що з вересня минулого року в Україні проводиться кампанія одноразового декларування і триватиме вона до 1 березня наступного року. Тож громадяни, які є власниками активів, придбаних за неоподатковувані кошти можуть легалізувати їх, сплативши при цьому податок за зниженою ставкою. Микола Іванішин розповів, які громадяни можуть скористатися одноразовим декларуванням та що є об’єктами даного декларування. Також зазначив, що подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію можна виключно в електронному вигляді через меню «Електронний кабінет платника».

Крім цього, посадовець нагадав про право громадян на податкову знижку, зокрема які витрати підлягають відшкодуванню та які документи потрібно подати до податкової. Також звернув увагу, що на період воєнного часу подати декларацію на податкову знижку за витратами, які здійснені в 2021 році, можна буде і в 2023 році.

Микола Іванішин звернув увагу присутніх і на обов’язковому застосуванні касових апаратів підприємцями - платниками єдиного податку, що перебувають на 2-4 групі оподаткування. За словами, платники можуть користуватися як традиційними так і програмними РРО.

Також керівник інспекції поінформував про електронні сервіси податкової служби та Комунікаційну податкову платформу.