Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відкритий діалог з бізнесом – пріоритет в роботі Снятинської ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2022 о 13:35

Проблемні питання малого підприємництва Снятинщини  обговорили під час чергової зустрічі начальник Снятинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук  та керівник ГO “Малий бізнес Покуття” Дмитро Лазерко.

Відтак керівник податкової інспекції детально зупинився на особливостях застосування спрощеної системи оподаткування суб’єктами господарювання,  зокрема про можливість переходу на спецрежим за ставкою оподаткування 2 відсотки. Також Мирослав Остафійчук наголосив на необхідності застосування РРО чи ПРРО при здійсненні підприємцями готівкової торгівлі, або ж використання ними КОРО, за умови здійснення ними діяльності у сільській місцевості.

Окрім того, керівник інспекції нагадав під час зустрічі про можливість легалізувати неоподатковані в минулому активи в рамках дії податкової амністії. Для цього їм необхідно до 1 березня 2023 року подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» та сплатити одноразовий збір.

Також Мирослав Остафійчук ознайомив відвідувача з електронними сервісами ДПС, які дають можливість спілкуватися з податковою службою онлайн. Податківець зазначив, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет податків» суб’єкти господарювання та громадяни можуть подавати звітність, отримувати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно.