Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання, які цікавили платників податків обговорили на зустрічі в Тисменицькій ДПІ

опубліковано 12 жовтня 2022 о 13:05

У Тисменицькій ДПІ продовжують надавати відповіді на запитання платників податків та детально роз’яснювати  чинне податкове законодавство.

Так, нещодавно начальник Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела чергову зустріч з платниками податків Тисменничини. Під час зустрічі начальниця надала роз’яснення щодо основних змін у податковому законодавстві, звернула увагу на особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадянами та надала відповіді на питання платників податків.

Так, Олександра Гайдей розповіла присутнім про одноразове декларування активів, зокрема про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Посадовиця наголосила на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. За словами податківки, задекларувати активи можна до  1 березня 2023 року шляхом подання декларації через Електронний кабінет платника. Також начальниця детально розповіла присутнім про принцип роботи Електронного кабінету платника.

Також, Оксана Гайдей обговорила під час зустрічі з платниками питання нарахування та сплати громадянами земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За її словами, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельний податок громадянам необхідно сплатити впродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Олександра Гайдей поінформула, що у разі виявлення розбіжностей платник може провести звірку. Для цього потрібно прийти до Центру обслуговування платників та надати оригінали документів, що підтверджують право на володіння нерухомістю. У разі встановлення розбіжностей – податковою службою буде видано нове рішення.

На завершення зустрічі начальник Тисменицької ДПІ нагадала присутнім про можливість отримання податкової знижки за понесеними торік витратами та надала консультативну допомогу щодо заповнення щорічної декларації про доходи та майновий стан та додатка до неї.