Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці проводять зустрічі з підприємцями Городенківщини

опубліковано 07 жовтня 2022 о 15:35

І надалі продовжують активну інформаційну кампанію серед суб’єктів господарювання та громадян податківці Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, старший державний інспектор Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Бойчук детально зупинилася на основних нормах Закону України від 15.06.2021 р. № 1539-ІХ щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Податківець розповіла, хто з громадян може скористатися одноразовим декларуванням та що є об’єктами даного декларування. Також вона проінформувала, що можливість добровільно задекларувати належні активи у громадян буде до 1 березня 2023 року.

Нагадала Олександра Бойчук і про кампанію декларування доходів громадян за 2021 рік, можливістю якої є не лише декларування доходів, а й отримання податкової знижки за понесеними в 2021 році витратами. За її словами, окрім декларації про майновий стан і доходи фізичній особі необхідно подати пакет документів, які будуть підтвердженням понесених витрат, компенсація за які передбачена ст.166 Податкового Кодексу України.

Також податківка звернула увагу платників на необхідність застосування РРО чи ПРРО при здійсненні готівкової торгівлі, або ж використання КОРО для підприємців, що здійснюють діяльність у сільській місцевості.