Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці на тренінгах роз’яснюють новації податкового законодавства

опубліковано 06 жовтня 2022 о 16:46

Про порядок подання повідомлення про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП в електронній формі та інші новації податкового законодавства розповідають на щоденних тренінгах фахівці  Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Так, начальник відділу електронних сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна ознайомила присутніх з можливостями Електронного кабінету платника та з перевагами подання платниками податків електронної звітності. Посадовець нагадала про обов’язок суб’єктів господарювання інформувати податкову службу про об’єкти оподаткування шляхом подання довідки за формою №20-ОПП та детально розповіла про порядок її подання в електронній формі.

Ірина Малихіна наголосила присутнім, що податкову амністію продовжено до 1 березня 2023 року. Також поінформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір та які громадяни мають право скористатись податковою амністією.  Податківець надала практичні рекомендації щодо заповнення спеціальної одноразової декларації та декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік з метою реалізації  права на податкову знижку за допомогою Електронного кабінету платника.

Під час тренінгів податківці також звертають увагу платників податків на обов’язкове застосування касових апаратів у разі проведення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання та забезпечення покупцям можливості здійснення розрахунків за допомогою платіжної картки через банківські термінали. Водночас зазначають, що на сьогодні бізнес може використовувати для ведення розрахунків з покупцем як класичний касовий апарат, так і його аналог – безкоштовний програмний РРО.

Крім того, фахівці податкової інспекції відповіли на питання платників стосовно порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків щодо дотримання термінів сплати податків і зборів, подання звітності, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних та розрахунків коригування до них.