Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці на тренінгах розповідають про податкову амністію, електронні сервіси ДПС та застосування РРО

опубліковано 16 вересня 2022 о 15:24

Працівники Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області проводять щоденні тренінги для платників податків. Про переваги подання звітності в електронному вигляді та інші новації податкового законодавства розповіли заступник начальника Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олена Мухіна та начальник відділу електронних сервісів Ірина Малихіна.

Податківці ознайомили присутніх з можливостями Електронного кабінету та з перевагами подання платниками податків електронної звітності. Посадовці нагадали про обов’язок суб’єктів господарювання інформувати податкову службу про об’єкти оподаткування шляхом подання довідки за формою 20-ОПП, яку також можна подати онлайн.

Крім того податківці повідомили присутніх про можливість фізичних осіб добровільно легалізувати свої активи за зниженими ставками оподаткування до 1 березня 2023 року. Також поінформували які громадяни мають право на податкову амністію, про об’єкти, які підлягають декларуванню та в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір.

Олена Мухіна та Ірина Малихіна наголосили на обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій чи програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання та забезпечення покупцям можливості здійснення розрахунків за допомогою платіжної картки через банківський термінал.