Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тлумацькій ДПІ поінформували платників про новації податкового законодавства

опубліковано 08 вересня 2022 о 16:55

Начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин провів чергову зустріч з платниками податків, під час якої обговорив питання нарахування та сплати громадянами  земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, права громадян на податкову знижку та кампанію одноразового декларування.

Як зазначив керівник інспекції, податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку сплачується фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.   Посадовець поінформував, що у разі виявлення розбіжностей, платник може провести звірку. Для цього потрібно прийти до Центру обслуговування платників та пред’явити оригінали документів, що підтверджують право на володіння нерухомістю. У разі встановлення помилок – податковою службою буде видано нове рішення.

Також, начальник ДПІ розповів про обов’язок підприємців використовувати РРО або ПРРО, якщо вони здійснюють розрахунки за товари в готівковій формі. При цьому, звернув увагу на обов’язковій видачі фіскальних чеків.

Нагадав Микола Іванішин і про податкову амністію, зазначивши, що термін подання одноразової декларації продовжено до 1 березня 2023 року. Посадовець розповів про види активів, які підлягають декларуванню, про порядок їх декларування, про ставки, за якими вони оподатковуються та порядок подання одноразової декларації.

Крім цього нагадав про право громадян на податкову знижку, скористатися якою можна до кінця року.

Насамкінець поінформував, що в області діє Комунікаційна податкова платформа, ключова мета роботи якої - пришвидшення вирішення актуальних питань громадськості і бізнес- спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень.