Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як працювати в рамках правового поля податкового законодавства? У Верховинській ДПІ відбувся семінар для платників податків

опубліковано 06 вересня 2022 о 16:24

«Новації податкового законодавства. Застосування РРО/ПРРО платниками податків. Переваги подання звітності в електронному вигляді» - тема семінару, який нещодавно провели працівники Верховинської ДПІ для місцевих платників податків.

Начальник Верховинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська під час семінару наголосила присутнім, що підприємці, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями з 1 січня 2022 року повинні здійснювати обов’язкову фіскалізацію таких операцій. Однак, суб’єкти господарювання, що провадять діяльність у сільській місцевості, за винятком певних видів торгівлі, можуть не використовувати касовий апарат, але зобов’язані вести КОРО. Також посадовець ознайомила присутніх з вимогами щодо функцій РРО (відображення  в чеку штрих-коду акцизної марки) при здійсненні торгівлі алкогольними напоями. Окрім того, Оксана Ясінська повідомила, що наразі наявність банківських терміналів в закладах торгівлі у населених пунктах з чисельністю до 25 тисяч осіб не є обов’язковою, однак уже з наступного року право на такий розрахунок покупців у “двадцяти п’ятитисячниках”  повинно бути забезпечено в повній мірі, а до 2026 року уряд планує ввести обов’язкову наявності терміналів для усіх суб’єктів господарювання, що здійснюють готівкову торгівлю.

Детально на семінарі податківці зупинилися на темі подання платниками податків електронної звітності, зокрема присутніх ознайомили з перевагами та можливостями Електронного кабінету.

Також цікавили учасників семінару особливості оподаткування сільгосппродукції та умови перебування на спрощеній системі. Оксана Ясінська відповіла на запитання платників щодо можливості отримання ними податкової знижки за певні види витрат, що здійснювалися минулого року, а також інформувала про особливості проведення одноразового добровільного декларування активів, зокрема повідомила про продовження його термінів до 1 березня 2023 року.