Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічах з платниками податківці Рогатинщини інформують про податкові новації

опубліковано 05 вересня 2022 о 15:57

Хто може скористатися податковою амністією та до якого терміну можна задекларувати неоподатковувані доходи, чи усім підприємцям потрібно використовувати РРО та платіжні термінали, як особливості оподаткування на спрощеній системі за ставкою 2 відсотки? На ці та інші питання відповідала під час зустрічей з платниками Рогатинщини начальник Рогатинської ДПІ Тетяна Холява.

Як зазначила керівник інспекції, метою кампанії одноразового декларування є надання можливості усім охочим легалізувати неоподатковані активи за зниженими ставками збору. Тетяна Холява розповіла, які активи необхідно задекларувати, які ставки одноразового збору та терміни сплати податку. Також зазначила, у разі, якщо декларант з певних причин не спроможний сплатити одноразово усю суму збору, то він може скористатися розстроченням платежу.

Податківець наголосила, що одноразове декларування відбувається шляхом подання одноразової декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Також зауважила, що термін подання  декларації з одноразового декларування продовжено до 1 березня 2023 року.

При цьому наголосила, що скориставшись правом на податкову амністію фізична особа отримає гарантії та звільнення від відповідальності.

Нагадала Тетяна Холява і про право громадян на податкову знижку у разі здійснення витрат на навчання, придбання житла в іпотеку, оплати за оренду житла (для внутрішньопереміщених осіб) або інших витрат, передбачених Податковим кодексом.

Щодо застосування РРО, то посадовиця зазначила: тим підприємцям, які торгують підакцизним товаром – РРО є обов’язкове. При цьому, зазначила, як альтернативу можна використовувати програмний РРО – сервіс, який безкоштовно пропонує податкова служба. Також зазначила, що СГД, які торгують алкоголем зобов’язані використовувати РРО, які відображають у чеку штрих-код акцизної марки.

Крім цього, Тетяна Холява повідомила, що до припинення або скасування воєнного стану на території України, суб’єкти господарювання мають можливість перейти на сплату єдиного податку зі сплатою відсоткової ставки податку у розмірі 2% доходу. Насамкінець звернула увагу, що сьогодні сумлінна сплата підприємцями податків є надійним фінансовим тилом для економіки нашої країни, для підтримки ЗСУ, а відтак і наближення перемоги.