Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нове та актуальне в податковому законодавстві розповіли косівським платникам в податковій службі

опубліковано 01 вересня 2022 о 16:22

Під час чергової зустрічі начальника Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксани Мельниченко з платниками  району обговорено новації, а також актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, податківець нагадала присутнім про їхнє право на отримання податкової знижки від держави за певні види понесених ними торік витрат, однак зазначила, що претендувати на неї можуть виключно ті громадяни, які є платниками ПДФО, тобто мають офіційні оподатковані доходи, в основному у вигляді заробітної плати. Принагідно, керівник інспекції також повідомила і про право громадян на податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року. Тобто, ще впродовж пів року, українці можуть подати одноразову добровільну декларацію, та легалізувати неоподатковані в минулому активи за пільговою ставкою одноразового збору від 5 до 9 відсотків.

Також Оксана Мельниченко ознайомила косівчан зі змінами в податковому законодавстві, що запроваджені на час воєнного стану, зокрема про можливість перейти на 3 групу спрощеної системи оподаткування зі ставкою 2 відсотки.

Наостанок, начальник ДПІ звернулася з проханням до платників добросовісно поставитися до сплати податків, таких необхідних на час війни і для країни в цілому, і для громади зокрема. А також запевнила у готовності до конструктивно діалогу між податковою службою та бізнесом, а ще поінформувала про роботу Комунікаційної податкової платформи, яка створена для надання практичної оперативної допомоги платникам податків.