Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платників Городенківщини інформують про податкові новації

опубліковано 30 серпня 2022 о 16:47

Як задекларувати активи, з яких не були в минулому сплачені податки, та як заповнити щорічну декларацію про майновий стан та доходи для отримання податкової знижки?

Відповіді на ці та інші питання отримали відвідувачі податкової інспекції в Городенці. Зокрема, начальник Городенківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій інформував платників про продовження терміну дії податкової амністії до 1 березня 2023р. та детально зупинився на активах, які підпадають під одноразове добровільне декларування. Також роз’яснив механізм розрахунку одноразового податкового збору та назвав терміни його сплати. Керівник інспекції підкреслив, що одноразове декларування є виключно добровільним, тому обов’язку подання декларації немає, однак ті, хто скористається можливостями податкової амністії, зможе легалізувати свої статки на вигідних умовах, які наразі надає держава, а в майбутньому захистить себе від відповідальності за порушення податкового законодавства. Адже подана декларація буде підтвердженням законного походження таких активів.

Також Руслан Колодій нагадав присутнім про їхнє право,як платників податків, на отримання податкової знижки та перечислив види витрат, за які передбачена компенсація від держави.

Під час зустрічі податківець відповів також на ряд запитань, що стосувалися застосування податкового законодавства, зокрема: використання РРО чи ПРРО, сплати майнових податків та податків, подання податкової звітності, в т. ч. й за допомогою Е-кабінету платника податків.