Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Калущини знайомлять платників з податковою амністією

опубліковано 29 серпня 2022 о 15:42

Хто може скористатися податковою амністією та до якого терміну це потрібно зробити розповіла на зустрічі з громадянами начальник Калуської ДПІ Лілія Прокопів.

Як зазначила посадовець, метою кампанії одноразового декларування є надання можливості усім охочим легалізувати неоподатковані активи за зниженими ставками збору. Лілія Прокопів розповіла, які активи необхідно задекларувати, які ставки одноразового збору та терміни сплати податку. Також зазначила, у разі, якщо декларант з певних причин не спроможний сплатити одноразово усю суму збору, то він може скористатися розстроченням платежу.

Податківець наголосила, що одноразове декларування відбувається шляхом подання одноразової декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Також зауважила, що термін подання  декларації з одноразового декларування продовжено до 1 березня 2023 року.

При цьому наголосила, що скориставшись правом на податкову амністію фізична особа отримає гарантії та звільнення від відповідальності.

Нагадала керівник Калуської ДПІ і про право на податкову знижку, у разі здійснення витрат на навчання, придбання житла в іпотеку, оплати за оренду житла (для внутрішньо переміщених осіб) або інших витрат, передбачених Податковим кодексом.