Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевого бюджету йшлося на зустрічі податківців та представників Дубівської ОТГ

опубліковано 06 травня 2022 о 08:55

Нещодавно відбулась зустріч голови Дубівської ОТГ Олександра Мухара та начальника Рожнятівської ДПІ Михайла Гирди, на якій обговорили забезпечення надходжень до бюджету громади майнових податків. Зокрема, розглянули резерви наповнення місцевого бюджету громади з податку на нерухоме майно, плати за землю, а також погашення заборгованості, яка виникла в попередніх періодах. Особливу увагу керівник податкової інспекції звернув на заходи, які вживаються податківцями з метою скорочення боргу та зауважив, що переліки боржників по майнових податках буде розміщено на інформаційних стендах в приміщенні територіальної громади.

Водночас, посадовець зауважив, що громадяни можуть перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом. Крім того, фізичні особи мають право звернутися до податкової інспекції для проведення звірки даних по нерухомому чи рухомому майну та земельному податку.

Крім цього, Михайло Гирда нагадав присутнім про кампанію одноразового декларування та повідомив хто має право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати.

Наостанок Михайло Гирда звернув увагу на деклараційну кампанію – 2022, розповів про терміни сплати задекларованих зобов’язань фізичними особами та про переваги сплати податків і зборів через «Електронний кабінет».