Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Галицької ДПІ на зустрічі із працівниками місцевого відділення АБ «Укргазбанк» розповів про новації податкового законодавства

опубліковано 25 січня 2022 о 13:13

Начальник Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак нещодавно провів зустріч з працівниками Галицького відділення АБ «Укргазбанк», на якій розповів про новації податкового законодавства.

Зокрема, Петро Сисак акцентував увагу присутніх на особливостях проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування та повідомив які активи та об’єкти підлягають декларуванню, які ставки збору, хто може бути декларантом і яким чином здійснюється декларування.

Також посадовець розповів про новації застосування фізичними особами – підприємцями РРО та програмних РРО при проведенні діяльності. За його словами, підприємці II – IV груп при здійсненні розрахунків з покупцями за готівку чи через карткові рахунки зобов’язані застосовувати РРО або програмний РРО. Водночас, податківець наголосив на перевагах застосування ПРРО – безкоштовного програмного реєстратора, який можна завантажити з сайту ДПС України на телефон, планшет чи інший гаджет та зареєструвати, подавши заяву за формою 1-ПРРО через «Електронний кабінет».

Крім того, керівник податкової інспекції роз’яснив присутнім порядок обліку товарних запасів, який затверджено наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.