Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові зміни під час зустрічі з головою Букачівської ТГ спілкувалися в Рогатинській ДПІ

опубліковано 14 січня 2022 о 14:51

Нещодавні податкові нововведення, які набули чинності потребують масового роз’яснення серед платників податків. Саме обговорення законодавчих новацій й стало темою зустрічі начальника Рогатинської ДПІ Тетяни Холяви та голови Букачівської ТГ.

Зокрема Тетяна Холява вкотре нагадала про необхідність застосування РРО чи ПРРО ФОПами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп , які проводять готівкові розрахунки з покупцями. Також наголосила, що I група спрощенців наразі не зобов’язана застосовувати касові апарати, а також СГ, що здійснюють діяльність в сільській місцевості, при дотриманні ними певних умов, передбачених законодавством.

Окрім того, посадовець податкової служби звернула увагу на необхідність дотримання нового порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що платниками єдиного податку, а саме у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у  випадку реєстрації їх як платників ПДВ.

Тетяна Холява, окрім роз’яснень, надала керівнику Букачівської ТГ інформаційні матеріали як то брошури та листівки, що стосуються застосування РРО, переваг та можливостей Електронного кабінету платника податків, а також інформаційні пам’ятки про особливості одноразового добровільного декларування активів громадян для подальшого їх поширення серед платників громади.

Також учасники зустрічі обговорили пошук резервів наповнення бюджету громади в новому році та механізми скорочення податкового боргу платників Букачівської ТГ та обговорили подальші шляхи співпраці.