Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію та кампанію декларування податківці розповіли працівникам Центру надання адміністративних послуг Тлумацької міської ради

опубліковано 10 січня 2022 о 17:00

Нещодавно начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин провів зустріч з працівниками ЦНАП Тлумацької міської ради, під час якої розповів про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб та кампанію декларування доходів, отриманих громадянами у 2021 році.

Зокрема Микола Іванішин повідомив, що громадяни, які до 1 січня 2021 року придбали активи за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені податки мають можливість до 1 вересня 2022 року скористатися правом на податкову амністію, тобто легалізувати та активи в цивілізований спосіб.

Також розповів, які категорії фізичних осіб можуть скористатися  правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, які терміни подачі декларації, які об’єкти підлягають декларуванню, за якими ставками їх слід оподатковувати, як подати одноразову декларацію та коли сплатити одноразовий збір. Водночас звернув увагу, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян.

Крім цього, Микола Іванішин зазначив, що з 1 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у минулому році. Посадовець розповів, хто повинен подати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають декларуванню та в які терміни подається декларація.

Також звернув увагу на те, що громадяни, які у минулому році оплачували навчання своїх дітей, страхували життя, сплачували іпотеку чи здійснювали інші витрати, передбачені Податковим кодексом, мають право на податкову знижку. І скористатися нею вони можуть протягом року.