Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію та електронні сервіси ДПС розповіли платникам податків в Косівській ДПІ

опубліковано 03 грудня 2021 о 09:18

Вчора, 02  грудня  2021 року, в Косівській державній податковій інспекції  відбулася зустріч з платниками податків щодо одноразового декларування доходів.

На зустрічі начальник Косівської ДПІ Оксана Мельниченко  проінформувала про те, що з 1 вересня 2021 року розпочалось одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів, розміщених на території України або  за її  межами, які належать їм на правах власності та з яких, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Також Оксана Мельниченко наголосила на тому, що одноразове декларування є добровільним, і скористатися ним можуть ті громадяни, які хочуть легалізувати власні статки й бути чесними перед собою і державою.

Посадовиця розповіла, для того, щоб скористатися одноразовим декларуванням, необхідно до податкової служби подати електронну одноразову декларацію та сплатити одноразовий збір. Суму цього збору декларант розраховує самостійно, виходячи з того, який об’єкт декларується та де він знаходиться.

Також Оксана Мельниченко поінформувала присутніх про електронні сервіси податкової служби та розповіла про їх переваги.