Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Снятинщині за «круглим столом» обговорили податкову амністію

опубліковано 03 грудня 2021 о 09:17

Податкову амністію обговорили за «круглим столом» начальник Снятинської ДПІ Мирослав Остафійчук та керівник ПВОП «Відродження» Сергій Кнігініцкий.

Керівник податкової інспекції розповів, що протягом року, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, громадяни мають змогу легалізувати свої активи, придбані до 1 січня 2021 року за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки і збори. Легалізації підлягають активи, зокрема: валютні цінності, рухоме та нерухоме майно та майнові права, що знаходяться в Україні та за її межами.

Також Мирослав Остафійчук поінформував, про об’єкти, які не підлягають декларуванню, при цьому вважатиметься, що податки з них сплачені в повному обсязі.

Крім цього розповів за якими ставками оподатковуються активи, як обчислити одноразовий збір та в які строки він сплачується.

Також зазначив, що одноразова декларація подається лише в Електронному вигляді і протягом 60 календарних днів підлягатиме камеральній перевірці податковою службою.

Окрім того, під час зустрічі розглянуто питання про переваги використання єдиного рахунку для сплати податків, зборів та єдиного внеску, користування електронними сервісами ДПС, питання легалізації найманої праці тощо.