Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Косівщини продовжують інформаційну кампанію з одноразового декларування

опубліковано 25 листопада 2021 о 14:11

В Косівській ДПІ відбулась чергова зустріч начальника інспекції Оксани Мельниченко з підприємцями району та фізичними особами - громадянами, під час якої керівник ДПІ розповіла про застосування положень  Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Як зазначила Оксана Мельниченко, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року держава дає можливість громадянам повернути гроші та активи у прозорий легальний обіг. Тобто, громадяни мають змогу шляхом подання спеціальної декларації легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування.

Водночас посадовиця звернула увагу, що одноразове декларування є добровільним, тобто громадянин самостійно приймає рішення про подання спеціальної електронної декларації. У разі декларування неоподатковуваних  активів, декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Також Оксана Мельниченко розповіла хто саме може скористатись одноразовим декларуванням, які об’єкти можна декларувати та який розмір ставок застосовується для нарахування збору. Зупинилась і на термінах сплати одноразового збору та поінформувала про порядок проведення перевірки одноразових декларацій податківцями.

Учасникам зустрічі  було роздано листівки з актуальною інформацією одноразового декларування та  проінформовано щодо активного користування офіційними сторінками Державної податкової служби України та ГУ ДПС в області в мережі Фейсбук.

Крім цього, Оксана Мельниченко розповіла про сервіси податкової служби, зокрема про Електронний кабінет платника та про дотримання ФОП - роботодавцями вимог трудового законодавства щодо легалізації виплати заробітної плати та оформлення найманих працівників.