Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування неоподатковуваних активів розповіла начальник Богородчанської ДПІ Любов Грицак

опубліковано 24 листопада 2021 о 11:05

Про право на податкову амністію розповіла начальник Богородчанської ДПІ Любов Грицак на нещодавній зустрічі з працівниками Богородчанського відділу виконавчої служби в Івано-Франківській області.

Зокрема розповіла, що з 1 вересня п.р. громадянам надана можливість легалізувати свої статки, при отриманні яких податки не були сплачені або сплачені в неповному обсязі, і таким правом можна буде скористатися до 1 вересня 2022 року.

Любов Грицак поінформувала, що легалізації підлягають активи, які знаходяться як на території України так і за її межами. До таких активів відносяться грошові кошти, нерухоме та рухоме майно, майнові права.

Також розповіла за якими ставками оподатковуються такі активи та як визначити суму одноразового збору, що підлягає сплаті до бюджету.

Крім цього зазначила, що одноразове декларування відбувається шляхом подання одноразової декларації через Електронний кабінет платника.

Водночас звернула увагу на термінах сплати, адже законодавством надана можливість розтермінувати сплату одноразового збору терміном на три роки, наголосивши при цьому, на застосуванні підвищеного розміру ставок.

На завершення зустрічі Любов Грицак зазначила, що одноразове декларування є правом, а не обов’язком громадянина, скориставшись яким отримає звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.