Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Центрі обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ розповіли про податкову амністію

опубліковано 18 жовтня 2021 о 16:13

Днями начальник Івано-Франківської ДПІ Головного управління ДПС Івано-Франківській області Олександра Михайловська розповіла платникам про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати збору до бюджету із задекларованої суми.

Посадовець зазначила, що особливості декларування передбачені Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Зокрема податківець деталізувала, що норми закону передбачають можливість для громадян скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням активів до 1 вересня 2022 року, та  сплатити збір впродовж 30 днів з моменту подання декларації або ж за вибором платника сплачується трьома рівними частинами (протягом 30 календарних днів з дати подання декларації, до 1 листопада 2023 року та до 1 листопада 2024 року). Розмір збору самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору. Щодо одноразової декларації, то вона подається тільки в електронній формі безпосередньо декларантом до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, тобто ДПС України.