Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове декларування розповів начальник Коломийської ДПІ Іван Кирик на щотижневій нараді в міській раді

опубліковано 11 жовтня 2021 о 11:34

На щотижневій нараді, яка відбулась в Коломийській міській раді, начальник Коломийської ДПІ Іван Кирик ознайомив присутніх з запровадженням в Україні одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Як зазначив посадовець, з 1 вересня 2021 року громадяни, які до 1 січня 2021 року стали власниками активів, придбаних за кошти, з яких не були сплачені податки, або сплачені не в повному обсязі, мають можливість їх легалізувати.

Іван Кирик детально розповів, які саме об’єкти підлягають одноразовому декларуванню та за якими ставками вони оподатковуються. Також зазначив, що з метою реалізації права на одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Зробити це необхідно до 1 вересня 2022 року. При цьому зауважив, що в добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування необхідно протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. При цьому громадяни можуть розтермінувати сплату одноразового збору на три роки, при цьому сплачувати збір вже потрібно буде за вищими ставками.

Крім цього, керівник Коломийської ДПІ звернув увагу на активізації пошуку резервів наповнення бюджету громади, зокрема за рахунок сплати майнових податків, ПДФО, податку на прибуток та скорочення податкової заборгованості.

Також за словами Івана Кирика, з метою забезпечення соціального та економічного розвитку громади, працедавцям необхідно дотримуватися усіх вимог трудового законодавства: оформляти з усіма працівниками трудові угоди, не допускати виплат заробітної плати ”в конвертах” та вчасно сплачувати ЄСВ.