Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Рожнятівської ДПІ Михайло Гирда на зустрічі розповів про податкову амністію

опубліковано 11 жовтня 2021 о 08:53

Нещодавно начальник Рожнятівської ДПІ Михайло Гирда провів зустріч з начальником Рожнятівського відділу ДВС у Калуському районі Івано-Франківської області Слюсаренком Олександром та працівниками відділу, на якій розглядалися питання одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Під час заходу обговорювалися нововведення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб є надзвичайно актуальним, адже держава дає можливість громадянам повернути кошти та інші активи у легальний обіг», – наголосив Михайло Гирда.

Посадовець детально розповів присутнім, що таке добровільне декларування активів, хто є декларантами, які існують обмеження та заборони, які об’єкти не можуть бути задекларованими.

Михайло Гирда зауважив, що декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі засобами електронного зв’язку через електронний кабінет з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року. Крім того, проінформував присутніх щодо функціонуючих електронних сервісів ДПС та інших можливостей сервісу «Електронний кабінет».

Керівник податкової інспекції наголосив, що приклади заповнення Декларації розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України.