Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи інформування громадськості про можливості добровільного декларування активів обговорили представники Старобогородчанської громади

опубліковано 17 вересня 2021 о 09:46

Про можливості, які надає громадянам одноразове добровільне декларування, інформували старост Старобогородчаської територіальної громади начальник Богородчанської ДПІ Любов Грицак та голова сільської ради Володимир Петришин.

Зокрема Любов Грицак розповіла присутнім про активи, які можуть бути задекларовані громадянами, та розмір пільгових ставок збору. Актуальною була для присутніх також інформація про те, що легалізувати за час податкової амністії можна як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами. Запровадження одноразового добровільного декларування, на думку начальника податкової, дає унікальну можливість легалізувати громадянам усі неоподатковані статки – рухоме та нерухоме майно, валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали тощо, і ,відповідно, в майбутньому податкові органи не вимагатимуть пояснень щодо їх походження.

Також Любов Грицак нагадала присутнім, що кампанія одноразового (cпеціального) добровільного декларування уже стартувала і триватиме до 1 вересня 2022 року. Враховуючи одноразовість та часові обмеження податкової амністії, за її словами, необхідно максимально інформувати громадськість про можливості та переваги добровільного декларування. Працівники ЦОП, стверджує податківець,завжди готові надати вичерпні відповіді громадянам щодо будь-яких питань податкового законодавства.