Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості добровільного декларування обговорили за “круглим столом” на Рожнятівщині

опубліковано 17 вересня 2021 о 09:18

З 1 вересня стартувала податкова амністія для громадян, яка дає можливість останнім легалізувати усі свої неоподатковані активи за пільговими ставками. Для таких дій у громадян є рівно рік – до 1 вересня 2022 року. Вперше запроваджена така урядова ініціатива вимагає детального вивчення та максимального інформування громадськості про надані платникам можливості. Власне, тому обговорення особливостей проведення кампанії добровільного декларування й стало основною темою зустрічі керівництва Рожнятівської ОТГ та місцевих чиновників.

Зокрема, участь у заході взяли голова ОТГ Василь Рибач, начальник Рожнятівської ДПІ Михайло Гирда, начальник Рожнятівської районного відділу УДНСН Петро Людкевич та ін.

Під час зустрічі присутні детально зупинилися на розгляді ставок пільгового збору та термінах його сплати, а також видах активів, які можна задекларувати.

Окрім того, начальник податкової інспекції Михайло Гирда звернув увагу присутніх на те, що одноразова декларація добровільного декларування подається виключно електронним шляхом – через приватну частину Електронного кабінету платника податків.

Актуальними темами обговорення стали також пошук нових резервів наповнення бюджету громади, сплата майнових податків та легалізація трудових відносин й виплат заробітної плати.