Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Рогатинської ДПІ Тетяна Холява провела зустріч з представниками ТОВ «Калина», ТОВ «Медекспорт» та фізичними особами – підприємцями

опубліковано 10 вересня 2021 о 10:17

Під час заходу начальниця податкової інспекції розповіла присутнім про проведення добровільного одноразового декларування активів фізичних осіб. Зокрема роз’яснила, що декларуванню підлягають активи, одержані фізичною особою до 1 січня 2021 року за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Посадовиця зазначила, що процедура одноразового декларування є добровільною для платників податків і потребує подання спеціальної податкової декларації. В декларації фізична особа самостійно визначає суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування за ставками 5 відсотків (для активів, які знаходяться на території України), 9 відсотків (для активів, які знаходяться поза межами території України) та 2,5 відсотка (щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Подати декларацію можна з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, сплатити суму збору потрібно протягом 30 календарних днів з дня подання декларації.

Крім цього, поінформувала, якщо особа, яка має право на таке декларування, не скористається ним, буде вважатися, такою, що повідомила податкову про те, що у її власності відсутні активи, які підлягають декларуванню.