Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хто та за яких умов має можливість скористатися правом на одноразове (спеціальне) декларування інформували громадськість косівські податківці

опубліковано 10 вересня 2021 о 08:52

Начальник Косівської ДПІ Оксана Мельниченко зустрілася з місцевими платниками податків з метою інформування громадськості щодо декларування доходів, в рамках податкової амністії.

Зокрема, Оксана Мельниченко зауважила, що декларуванню підлягають ті активи, за які не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори. Рішення про декларування, за словами посадовці, платник повинен прийняти самостійно, адже це добровільна справа кожного, проте, скориставшись такою можливістю, громадяни матимуть змогу легалізувати усі свої статки, сплативши при цьому податок за значно нижчою ставкою – від 2,5 до 9 відсотків. Задекларувати платники можуть як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами.

Кампанія добровільного декларування стартувала 1 вересня 2021 року та триватиме до 1 вересня 2022 року. Усю необхідну інформацію щодо одноразового добровільного декларування платники можуть отримати, відвідавши офіційну сторінку Головного управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області, також можуть особисто звернутися до податкового органу за консультацією.

Оксана Мельниченко наголосила на тому, що  одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися в електронному вигляді – шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі  «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація. Тож на період карантинних обмежень, з метою захисту власного здоров’я, платнику не потрібно буде відвідувати податкову.