Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі в Снятинській ДПІ розповіли платникам про одноразове декларування активів

опубліковано 09 вересня 2021 о 16:56

Нещодавно, в Снятинській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області проведено зустріч в.о. начальника Снятинської ДПІ Марія Гарвасюк з керівником Комунального підприємства «Снятинська аптека №52» Снятинської міської ради та підприємцем Людмилою Малофій з питань застосування норм Закону України №1539-IX«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

 Під час зустрічі Марія Гарвасюк розповіла присутнім, що з 1 вересня п.р. стартувала кампанія одноразового декларування й триватиме протягом року. Посадовиця роз’яснила аспекти одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи, хто зобов’язаний задекларувати та про порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Також посадовець наголосила, що подати декларацію можна тільки в електронному вигляді до 1 вересня 2022 року, в якій зазначити усі активи, що придбані за кошти, з яких не сплачувались податки, самостійно нарахувати збір та протягом 30 календарних днів сплатити його.