Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рожнятівської ДПІ провели семінар для платників податків

опубліковано 15 лютого 2021 о 09:56

На семінарі, який відбувся нещодавно Рожнятівській ДПІ, начальник інспекції Михайло Гирда ознайомив платників податків з основними новаціями податкового законодавства, які набрали чинності у 2021 році.

Зокрема, посадовець поінформував, про зміну обсягів доходів для платників єдиного податку та розповів про новації у сфері використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО. При цьому зазначив, що в 2021 році касові апарати повинні використовувати підприємці - платники єдиного податку другої - четвертої груп при перевищенні ними обсягу доходу  220  розмірів мінімальної заробітної плати, а також ті, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Також зазначив, що скасовано штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, за відсутність попереднього програмування товарів у реєстраторах розрахункових операцій, програмних РРО та виключено норми щодо застосування механізму компенсації (кешбек).

Михайло Гирда розповів про кампанію декларування, зазначивши, що громадяни, які протягом 2020 року отримували доходи не від податкових агентів чи під час виплати яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити з задекларованого доходу податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Посадовець наголосив, що подати таку декларацію необхідно до 1 травня 2021 року. При цьому зауважив, що зважаючи на карантинні обмеження громадяни мають можливість подати таку декларацію не відвідуючи податкову інспекцію, а скористатись електронним сервісом ДПС – Е-кабінетом.

Керівник Рожнятівської ДПІ поінформував про пільги для платників податків в період карантинних заходів в частині списання, відстрочення та прощення податкових боргів та про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів.

Також зазначив, що фізичні особи – підприємці (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) та особи, які провадять незалежну професійну діяльність мають право на  списання сум недоїмки з єдиного внеску. Для отримання списання сум недоїмки з ЄСВ таким платникам необхідно до 1 березня 2021 року подати заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, заяву про списання заборгованості та звітність, заяву про зняття з обліку як платника єдиного внеску (якщо така заява не подавалася раніше) та звітність з ЄВ.

Крім цього звернув увагу присутніх на дотримання норм трудового законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам, своєчасної та в повному обсязі сплати податків і зборів.