Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства розповіли платникам на семінарі податківці Тисменицької ДПІ

опубліковано 11 лютого 2021 о 14:22

Нещодавно в Тисменицькій ДПІ відбувся семінар, на якому платників податків ознайомлено з основними змінами зі сплати податків і зборів в 2021 році.

Зокрема, начальник ДПІ Олександра Гайдей зазначила, що згідно із Законом про Держбюджет на 2021 рік мінімальна заробітна плата становить 6000 гривень та прожитковий мінімум для працездатної особи - 2270 гривень. Враховуючи те, що ставки єдиного податку для спрощенців І та ІІ групи залежать від розміру мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму,  то у 2021 році для платників спрощеної системи оподаткування максимальна сума єдиного податку становить 227 гривень – для І групи та 1200 гривень  - для ІІ групи.

Також посадовиця зазначила, що мінімальний щомісячний платіж з ЄСВ з січня 2021 року складає 1320 гривень та нагадала, що з метою підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, платників єдиного податку І групи звільнено від сплати єдиного податку та ЄСВ з грудня 2020 року по травень 2021 року.

Крім цього, Олександра Гайдей зазначила,  з 1 січня 2021 року фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, які надають платні послуги у сфері охорони здоров’я, зобов’язані застосовувати РРО чи програмні РРО.

Зокрема, платні послуги у сфері охорони здоров’я, які можуть надавати фізичні особи-підприємці, визначено Класифікатором видів економічної діяльності в розділі за кодом 86 «Охорона здоров’я». За словами посадовиці, зазначений розділ включає лікарні широкого профілю та спеціалізовані лікарні короткочасного або тривалого перебування пацієнтів, санаторії, профілакторії, будинки для людей похилого віку з медичним обслуговуванням, психіатричні лікарні, установи для осіб з розумовими вадами, реабілітаційні центри, лепрозорії та інші установи охорони здоров’я, що мають необхідну матеріальну базу та проводять діагностичне та медичне лікування пацієнтів, які страждають різними захворюваннями. До цього розділу віднесено стоматологічні послуги, послуги ортодонтів.

Також звернула увагу на дотриманні вимог трудового законодавства, зокрема нарахування найманим працівникам заробітної плати не нижче мінімально встановленого рівня, своєчасної її виплати та сплати податків і єдиного внеску.