Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Богородчанські роботодавці спрямували на соціальні видатки понад 124 млн гривень

опубліковано 10 грудня 2020 о 10:07

За одинадцять місяців підприємства і підприємці Богородчанського району сплатили 124,1млн  гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.  Як повідомили в Тисменицькому відділі Тисменицькому відділі оподаткування юридичних осіб, оподаткування фізичних осіб, камеральних перевірок податкової звітності та економічного аналізу Головного управління ДПС в Івано-Франківській області минулорічний рівень надходжень до пенсійного і соціальних фондів перевищено на 9,4 млн гривень.

Фахівці ДПС нагадують, що з 01.01.2018 фізичні особи - підприємці звільняються від сплати єдиного внеску за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст.26 Закону №1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками ЄСВ виключно за умови їх добровільної участі у системі державного соціального страхування(тобто при поданні звіту).

З вересня 2020 року мінімальна сума єдиного внеску на місяць становить 1100 гривень, а максимальний страховий внесок – 16500 гривень.