Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки роботі фахівців Долинського відділу по роботі з податковим боргом боржниками сплачено більше 3,6 млн грн податкового боргу з єдиного внеску

опубліковано 17 листопада 2020 о 14:00

Питання погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перебуває на особливому контролі в Долинському відділі по роботі з податковим боргом  управління по роботі з податковим боргом  ГУ ДПС в Івано-Франківській області. Про це інформують в Калуському управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

З метою зменшення заборгованості з єдиного внеску та недопущення її зростання в подальшому, в 2020 році скеровано до органів державної виконавчої служби 1093 вимоги для примусового стягнення заборгованості з єдиного соціального внеску на загальну суму 8,2 млн грн.

За результатами вжитих заходів стягнення органами Державної виконавчої служби протягом січня-жовтня 2020 року стягнуто понад 1,3  млн грн в погашення заборгованості з ЄСВ. Решта коштів, а це 2,3 млн грн - сплачено боржниками після отримання вимог про сплату боргу (недоїмки) з ЄСВ.

Податківці звертають увагу, саме своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист: соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення.

Згідно із законодавством України строк давності щодо стягнення сум недоїмки по ЄСВ, штрафів та нарахованої пені не застосовується, а за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції.