Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні гарантії платники податків Долинщини, Болехівщини та Рожнятівщини спрямували понад 438 мільйонів гривень

опубліковано 17 листопада 2020 о 13:59

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за підсумками жовтня поточного року на соціальні гарантії направлено понад 49,8 млн грн єдиного соціального внеску. Порівняно з жовтнем минулого року надходження зросли на  2,7  млн грн, або на 5,8 відсотка. Загалом з початку року платники податків Долинщини, Болехівщини та Рожнятівщини  перерахували до бюджету 438,4 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За словами  начальника Долинського  відділу  податків і зборів з  юридичних осіб, податків і зборів з фізичних осіб, камеральних перевірок  податкової звітності та економічного аналізу  управління податкового адміністрування  ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталії Скорик, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника податків.

Суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця, фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щоквартально до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, або щомісячно авансовим внеском – до 20 числа кожного місяця поточного кварталу.

За порушення термінів сплати ЄСВ платнику нараховується штраф у розмірі 20 відсотків. Крім того, на суму недоїмки нараховується пеня 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Нагадаємо, з 1 вересня 2020 року розмір мінімального страхового внеску з ЄСВ становить 1100 грн (5000 грн * 22%). Максимальна база для нарахування ЄСВ з 1 вересня складає 75000 гривень.