Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Надвірнянщині надходження єдиного внеску склали понад 212 млн гривень

опубліковано 22 жовтня 2020 о 09:26

За січень - вересень 2020 року від платників податків Надвірнянщини надійшло до Пенсійного фонду 212,2  млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі  за вересень  поточного року – 24,3 млн гривень.

Податківці Надвірнянщини наголошують, що відповідно до статті 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями, єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Внесок, нарахований за календарний квартал, сплачується до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом. За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на платників, які допустили зазначене порушення, накладається штраф та на суму недоїмки нараховується пеня.

Нагадуємо, що Законом України від 17.03.2020 р. № 533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» продовжено строк незастосування штрафних санкцій за порушення сплати ЄСВ та несвоєчасне подання звітності з ЄСВ з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.