Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 282 млн грн ПДФО сплатили до бюджету платники Надвірнянщини

опубліковано 22 жовтня 2020 о 09:26

За січень - вересень поточного року платники Надвірнянщини сплатили до бюджету майже 282,1млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається збільшення надходжень цього податку на 72,2 млн гривень.

До державного бюджету платниками сплачено 71 млн грн ПДФО, що на 17,8  млн грн більше минулорічного, а до місцевих  бюджетів сплачено 211,1 млн грн,  що на 54,4 млн грн більше ніж  у відповідному періоді минулого року. 

Основними чинниками, які впливають на зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб є збільшення рівня мінімальної заробітної плати та  проведення зустрічей, індивідуальної роз’яснювальна роботи з роботодавцями стосовно дотримання норм трудового законодавства та недопущення виплат заробітної плати у розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень.

За наслідками співбесіди з суб’єктами господарювання 19 фізичних осіб-підприємців підвищили розмір заробітної плати найманим працівникам. Як наслідок, до  бюджету додатково надійшло 13,9 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та  15,1 тис. грн  єдиного внеску.