Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 6 млн грн сплатили платники Коломийського управління ГУ ДПС заборгованих сум з єдиного внеску

опубліковано 22 липня 2020 о 11:19

Фахівцями Коломийського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області протягом січня – червня 2020 року вжито ряд заходів щодо погашення податкового боргу з податків, зборів, заборгованості з інших платежів, а також стягнення своєчасно ненарахованих та/або несплачених сум єдиного внеску з платників єдиного внеску.

Зокрема боржникам, які мають заборгованість зі сплати єдиного внеску  направлено 3160 вимог. Крім цього, 1676 вимог направлено до органів державної виконавчої служби. Надходження в рахунок погашення заборгованості по ЄВ склали 6,7 млн грн, в тому числі від ДВС – 2,0 млн гривень.

В Коломийському управлінні звертають увагу, що роботодавці, які своєчасно не сплачують нараховану суму єдиного внеску, не лише порушують платіжну дисципліну, а й позбавляють найманих працівників права на соціальний захист при настанні страхового випадку та страхового стажу, який необхідний для нарахування пенсії.

Водночас наголошують, що і найманим працівникам необхідно самостійно дбати про зарахування періоду діяльності до страхового стажу, щоб не позбавити себе майбутньої пенсії та інших соціальних гарантій.

В зв’язку з цим, рекомендують суб’єктам господарювання погасити заборгованість зі сплати ЄСВ та не допускати в подальшому виникнення боргу (недоїмки).