Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ податківці розповіли громадянам про електронні сервіси ДПС та кампанію декларування доходів громадян

опубліковано 31 березня 2023 о 13:52

Начальник Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела чергову зустріч з громадянами, під час якої розповіла про електронний сервіс ДПС - електронний кабінет платника та деклараційну кампанію 2023. 

Посадовець зазначила, що через приватну частину електронного кабінету громадяни можуть подати декларацію про доходи та майновий стан, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО та отримати повідомлення-рішення про сплату майнових податків. 

Олександра Гайдей наголосила, що через Електронний кабінет дуже зручно подавати декларацію про майновий стан і доходи, а скористатись зазначеним сервісом можуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. Податківець детально розповіла в яких випадках громадяни зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи необхідно задекларувати та як заповнити декларацію. За її словами фізичні особи повинні подати декларацію, якщо вони отримували доходи від особи, яка не є податковим агентом, іноземні доходи, доходів від податкових агентів, які не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування, тощо. При цьому наголосила, що таку декларацію необхідно подати до 1 травня поточного року. 

Також податківець розповіла про право громадян на податкову знижку, які у 2022 році сплачували за навчання, за оренду житла чи будівництво житла, тощо, а подати таку декларацію для отримання податкової знижки можна до 31 грудня 2023 року.