Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про стан розгляду звернень громадян ГУ ДПС в Івано-Франківській області за січень – листопад 2023 року

опубліковано 13 грудня 2023 о 16:06

Впродовж січня - листопада  поточного року до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшло 160 письмових звернень від громадян.

Направлені звернення стосувалися дотримання вимог чинного законодавства з питань податкової політики, в т.ч. щодо адміністрування загальнодержавних та місцевих податків, а також інформування про ухилення від сплати податків.

    Основна питома вага письмових звернень громадян наступна: 

·       36,2 відс. (58 звернень) – з питань ухилення від сплати податків та контрольно-перевірочної роботи; 

·       12,5 відс. (20 звернень) – з питань податку на доходи фізичних осіб;

·       27,6 відс. (44 звернення) – з питань податку на майно;

·       3,7 відс. (6 звернень) – з питань обліку платників податків;

·       1,2 відс. (2 звернення) – з питань єдиного податку;

·       5,0 відс. (8 звернень) – з питань відмови від реєстраційного номера облікової картки платника податку;

·       1,9 відс. (3 звернення) – консультації з питань податкового законодавства;

·       8,1 відс. (13 звернень) – з питань єдиного соціального внеску;

·       3,2 відс. (5 звернень) – інших питань довідкової інформації про особу;

·       0,6 відс. (1 звернень) – скарга на дії працівника органу ДПС.

Звернення громадян, які надійшли до ГУ ДПС в області, взяті на контроль. Станом на 01.12.2023 із 160 звернень громадян розглянуто – 147, в тому числі 90 громадянам дано роз’яснення, 36 звернень вирішено позитивно; 10 звернень відповідно до ст. 7 Закону України «Про розгляд звернень громадян» переслано за належністю розгляду, 11 звернень відповідно до ст. 8 вказаного закону не підлягали розгляду, решта – 13 звернень громадян перебували на розгляді, оскільки не настав термін їх виконання.

В січні – жовтні 2023 року у зв'язку із введенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), керівництвом ГУ ДПС в області особистий прийом громадян не проводився. В листопаді 2023 року звернень громадян на особистий прийом до керівництва або керівників структурних підрозділів ГУ ДПС в області не було.

Звіт про розгляд звернень на сервіс "Пульс" за січень – листопад 2023 року 

Впродовж січня – листопада 2023 року до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшло для розгляду 89 інформаційних звернень на сервіс „Пульс” (податковий напрямок).

Тематика інформаційних звернень наступна: 

54 –  щодо роботи органів ДПС (про відсутність інформації про реєстрацію фізичної особи-підприємця платником єдиного податку у відповідному реєстрі, відображення у звітності єдиного соціального внеску, отримання податкової знижки, відображення податкового боргу в ІКП, скасування вимоги про сплату боргу (недоїмки) по ЄСВ, відсутності місць для запису в електронній черзі, надання консультації стосовно нарахування та сплати податку на нерухоме майно, номера договору про добровільну участь у системі загальнодержавного соціального страхування);
24 –  інші (про відмову суб’єктами господарювання у видачі фіскального чеку за оплату товарів, послуги безготівковим способом; інші ймовірні порушення законодавства з боку суб’єктів господарювання);
5 –  щодо реєстрації податкових накладних;
5 –  щодо роботи ЦОП (надання адміністративних послуг, функціонування електронної черги);
1 –  щодо перевірки СГ (про матеріали перевірки).
Усі звернення оперативно розглянуто, заявникам надано відповіді, про що своєчасно поінформовано Інформаційно-довідковий департамент ДПС України.