Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про стан розгляду звернень громадян ГУ ДПС в Івано-Франківській області за січень-грудень 2020 року

опубліковано 06 січня 2021 о 12:15

Впродовж січня – грудня поточного року до ГУ ДПС в Івано-Франківській області надійшло 1289 письмових звернень від громадян.

Направлені звернення стосувалися дотримання вимог чинного законодавства з питань податкової, фінансової політики, в т.ч. щодо проведення звірки даних стосовно об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, плати за землю, щодо діяльності підприємств, установ та організацій.

Скарг на недоліки в роботі ГУ ДПС в області та утворених відокремлених підрозділів не надходило.

Основна питома вага письмових звернень громадян наступна:

  • 78,4 відс. (1010 звернень) – з питань адміністрування загальнодержавних та місцевих податків і зборів, а також єдиного соціального внеску;
  • 5,2 відс. (67 звернення) складають заяви громадян з питань контрольно - перевірочної роботи та інформування про ухилення від спати податків;
  • 9,9 відс. (128 звернень) – з інших питань, що належать до компетенції органів ДПС, зокрема: щодо надання адміністративних послуг; з питань повернення помилково сплачених коштів; надання довідок, роз’яснень положень податкового законодавства;
  • 0,3 відс. (4 звернення) – щодо відмови в отриманні реєстраційного номеру облікової картки платника податків;
  • 0,1 відс. (3 звернення) – щодо діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та діяльності підприємств;
  • 6,0 відс. (77 звернень) – щодо застосування пільг при сплаті податків, зборів (обов’язкових платежів).

Звернення громадян, які надійшли до ГУ ДПС в області, взяті на контроль, проведені відповідні контрольно-перевірочні заходи, заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни. Станом на 01.01.2021 по семи зверненнях громадян термін розгляду не настав.

Впродовж січня – грудня 2020 року організовано та проведено один особистий прийом керівництвом ГУ ДПС в області, за результатами якого  надано роз’яснення по суті порушеного питання.

Водночас, з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території України, з березня по листопад поточного року керівництвом Головного управлінням ДПС в Івано-Франківській області особистий прийом громадян не проводився.

 

Звіт про розгляд звернень на сервіс "Пульс" за січень-грудень 2020 року

 

Впродовж січня – грудня 2020 року на сервіс „Пульс” надійшло 44 інформаційних звернень, в т.ч. за грудень звітного року - п’ять, які стосувалися діяльності Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

 

Тематика інформаційних звернень наступна:

 

  • 36 -  щодо роботи органів ДПС (нарахування податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, відображення сплачених сум податків в інтегрованій картці платника податку, видача довідки про відсутність податкової заборгованості, повернення сум податкової знижки; реєстрація платником єдиного податку тощо)
  • 4- щодо роботи ЦОП (наявність черг при поданні звітності,  надання адміністративної послуги поза зареєстрованим місцем проживання та отримання довідкової інформації з допомогою телефону);
  • 3- щодо перевірки суб’єктів господарювання;
  • 1- щодо системи електронного адміністрування ПДВ.

 

Усі звернення оперативно розглянуто та надано відповіді заявникам, про що своєчасно поінформовано Інформаційно-довідковий департамент ДПС України в установлені терміни.