Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дотримання податківцями спеціального та антикорупційного законодавства – на постійному контролі у працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в Івано-Франківській області

опубліковано 15 березня 2024 о 09:50

З початку 2024 року працівниками відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області здійснено облік 73-х повідомлень про наявність конфлікту інтересів та проведено заходи щодо сприяння його врегулюванню. 

Також проведено 19 перевірок  з метою контролю за дотриманням працівниками спеціального та антикорупційного законодавства під час здійснення ними своїх повноважень, зокрема на предмет виявлення приватного інтересу. За результатами проведених заходів до 14-х працівників Головного управління ДПС в Івано-Франківській області застосовано дисциплінарні стягнення. Крім цього, виявлено 2 випадки неповідомлення про потенційний конфлікт інтересів. За даними фактами вжито заходи щодо припинення виявлених правопорушень пов’язаних з корупцією, відповідно до ч. 6 ст. 53 Закону України  від 14 жовтня 2014 року №1700-VII «Про запобігання корупції» (зі змінами).

Під час перевірки своєчасності подання декларацій суб’єктами декларування, встановлено несвоєчасне подання декларації працівником Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. За даним фактом, відповідно до вимог Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій, затвердженого наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 20.08.2021 №539/21, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.10.2021 р. за №1303/36925, направлено Повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Також, розглянуто 13 звернень щодо можливого порушення працівниками Головного управління ДПС в Івано-Франківській області  Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби, затверджених наказом ДПС України від 02.09.2019 №52 (зі змінами). Інформація не знайшла свого підтвердження.

Крім цього, працівниками відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС проведено 665 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги працівникам Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, у тому числі в заповненні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.