Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни мають сплатити земельний податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення

опубліковано 26 липня 2021 о 10:12

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, фізичні особи мають сплатити земельний податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Нагадаємо, що нарахування земельного податку фізичним особам здійснюють податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки, які до 01 липня поточного року надсилають (вручають) платнику податку за місцем його реєстрації податкове повідомлення-рішення про сплату податку. У сільській та селищній місцевості земельний податок може сплачуватися громадянами через каси сільських (селищних) рад або рад об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про приймання податкових платежів. У разі, якщо платники не отримали податкове повідомлення-рішення, їм необхідно звернутись до ДПІ за місцем реєстрації.

Довідково: плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів краю. За перше півріччя поточного року надходження земельного податку становить 327,8 млн гривень. Ріст надходжень в порівнянні із минулим роком складає 55,7 млн гривень. За вказаний період власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 298,0 млн грн, відповідно землекористувачі – фізичні особи – 29,7 млн гривень.