Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Надвірнянщині податківці розповіли платникам податків про подання звітності та декларування доходів за 2022 рік

опубліковано 14 березня 2023 о 11:23

Нещодавно податківці Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області провели зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства. Під час заходу головний державний інспектор Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Черленюк розповіла присутнім про зміни щодо подання фізичними особами – підприємцями декларації про майновий стан та доходи, мінімальне податкове зобов’язання, розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, а також звернула увагу на декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. 

Податківець розповіла присутнім як розрахувати мінімальне податкове зобов’язання та за які земельні ділянки його потрібно буде сплачувати, при цьому зауважила, що громадянам цей платіж буде нараховувати податкова служба. 

Крім того, Оксана Черленюк наголосила, які громадяни зобов’язані до 1 травня п.р. подати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, звернула увагу на терміни сплати задекларованих сум податку.

Також під час зустрічі обговорили про недопущення незадекларованої праці та оформлення трудових відносин згідно чинного законодавства.