Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства спілкувалися з громадськістю у Верховинській ДПІ

опубліковано 13 березня 2023 о 12:59

Підвищення податкової культури та обізнаності у платників податків є одним з пріоритетних напрямків діяльності працівників Верховинської ДПІ. Для його реалізації податківці на регулярній основі проводять зустрічі з платниками, семінари та ряд інших інформаційних заходів. Так нещодавно начальник Верховинської ДПІ ГУ ДПС в Івно-Франківській Оксана Ясінська  спільно зі старшим державним інспектором  Коломийського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Марією Сінітович провела зустріч з начальником фінансового відділу Білоберізької сільської ради Василем Феркаляком та представниками громадськості.

Предметом обговорення зустрічі стали питання щодо змін податкового законодавства в 2023 році,  шляхи наповнення місцевого бюджету громади, та особливості сплати мінімального податкового зобов’язання, податку за землю чи орендної плати, а також  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Під час заходу податківці акцентували увагу присутніх на важливості погашення податкової заборгованості, особливо в період дії воєнного стану. Окрім того, Оксана Ясінська зазначила, добросовісна сплата громадянами майнових податків, зокрема земельного податку та податку на нерухомість, забезпечить фінансування соціальних потреб громади, та сприятиме її економічному розвитку.
Також керівник інспекції  наголосила  на обов’язковості легалізації трудових відносин, та відповідно недопущення виплати заробітної плати, нижче мінімального розміру. Окрім того, детально зупинилася на порядку застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання.

Під час зустрічі старший державний інспектор Марія Сінітович проінформувала присутніх про початок кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, яка триватиме до 1 травня 2023 року,а також про переваги використання електронних сервісів податкової служби для подання декларацій про майновий стан і доходи.