Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Коломийській ДПІ триває роз’яснювальна робота

опубліковано 27 грудня 2022 о 10:45

Підвищення податкової обізнаності платників району шляхом систематичного проведення роз’яснювальної роботи та надання практичної допомоги є одним з напрямків роботи працівників Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Так, під час чергової зустрічі з громадянами заступник начальника інспекції Мирослава Бундзяк обговорила особливості нарахування та сплати майнових податків.

Зокрема, податківець нагадала, що сплатити майнові податки потрібно продовж 60 днів з моменту отримання ППР. До речі, цього року, як зауважила Мирослава Бундзяк, громадяни мають можливість отримувати податкові повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість та плату за землю в електронному вигляді через Електронний кабінет. Також зазначила, що у випадку неотримання платником ППР, йому необхідно звернутись до ЦОП. Якщо платником виявлено розбіжності даних, що зазначені у податковому повідомленні-рішенні та у документах на право власності, він може звернутися знову ж таки до Центрів обслуговування платників та провести звірку. Після виправлення неточностей платнику перерахують податкові зобов’зання та нададуть нове ППР.

Також Мирослава Бундзяк нагадала і про категорії платників, які мають пільги щодо сплати майнових податків.

Принагідно заступник керівника ДПІ інформувала відвідувачів про кампанію одноразового декларування неоподатковуваних в минулому активів та зазначила, що вона триватиме до 1 березня 2023 року, а також звернула увагу на можливість отримання податкової знижки за витрати, які були здійсненні в 2021 році.

Наостанок Мирослава Бундзяк нагадала про конституційний обов’язок кожного громадянина перед державою – сумлінну сплату податків.