Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розвиток країни платники податків Прикарпаття сплатили 26,7 мільярдів гривень податків та єдиного внеску

опубліковано 02 жовтня 2024 о 16:55

На потреби держави платники податків Івано-Франківщини за 9 місяців року сплатили до бюджету країни 26,7 мільярдів гривень податкових платежів та єдиного внеску. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 2,3 мільярди гривень, аналізує роботу служби начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. 

Основна частина платежів спрямована до державного бюджету країни і складає майже 10,2 мільярда гривень, натомість на розвиток області до місцевого бюджету спрямовано 7,7 мільярда гривень. Також за три квартали року прикарпатці  поповнили за рахунок сплати єдиного внеску Пенсійний фонд України на 8,8 мільярда гривень. 

Розріз надходжень до зведеного фонду держбюджету засвідчує, що ПДФО й надалі залишається найбільшим по величині сплати податком, сума якого за 9 місяців року становить майже 3,6 мільярда гривень. Від сплати рентних платежів за користування надрами до бюджету надійшло 2,7 мільярда гривень. Одним з бюджетоформуючих податків також є ПДВ, від сплати якого бюджетні рахунки поповнилися майже на 2,2 мільярда гривень.

Що ж до надходжень до місцевих бюджетів, то тут також основним джерелом доходів є ПДФО – 4,9 мільярда гривень, що становить дві третини від загальної суми надходжень. Сплата єдиного податку від бізнес спільноти області склала понад 1,2 мільярда гривень, також 933 мільйони гривень надійшло до бюджетів територіальних громад від сплати майнових податків. 

Загалом, стверджує Ірина Столярик, аналіз податкових надходжень за 9 місяців року свідчить насамперед про відповідальність бізнесу перед державою, а також про економічну стабільність області.