Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 1 мільярда гривень ПДВ відшкодовано юридичним особам Івано-Франківщини

опубліковано 20 вересня 2024 о 10:32

З початку 2024 року 154 суб’єкти господарювання - юридичні особи заявили до відшкодування ПДВ в сумі більше 1,1 мільярда гривень податку на додану вартість. Станом на 1 вересня 2024 року по заявлених сумах та з врахуванням залишку на розрахункові рахунки платників податків відшкодовано ПДВ в сумі 1,09 мільярда гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Водночас у відомстві зазначають, що під час проведення камеральних перевірок заявлених до відшкодування сум ПДВ уточнюючими розрахунками зменшено ПДВ на 23,9 мільйона гривень та застосовано штрафних санкцій в розмірі 0,3 мільйона гривень. 

В ході проведення контрольно-перевірочних заходів не підтверджено заявлені суми ПДВ в розмірі 25,7  мільйона гривень, зменшено залишок від’ємного значення ПДВ в розмірі майже 4,8 мільйона гривень, зменшено заявлені до відшкодування суми ПДВ в розмірі 9 мільйонів гривень, донараховано 6,2 мільйона гривень ПДВ та застосовано штрафних санкцій в розмірі 5,2 мільйона гривень.