Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні – серпні 2024 року прикарпатські суб’єкти господарювання сплатили до бюджету 147,4 мільйона гривень акцизного податку

опубліковано 19 вересня 2024 о 08:04

Як повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за 8 місяців 2024 року від суб’єктів господарювання Івано-Франківщини до зведеного бюджету надійшло 147,4 мільйона гривень акцизного податку, що на 29,7 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

Зокрема, до зведеного фонду державного бюджету надійшло майже 12,9 млн гривень акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (спирт, лікеро-горілчана продукція, пиво, транспортні засоби, електрична енергія та пальне), що на 7,2 млн гривень більше у порівнянні з минулорічними надходженнями. 

Водночас, до державного бюджету надійшло 91,7 тис гривень акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), що на 88,4 тис гривень більше, ніж торік.

Крім того, майже 134,5 млн грн акцизного податку надійшло до місцевих бюджетів області з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів і це на 22,4 млн грн більше ніж у січні-серпні 2023 року.