Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці під час перевірок бізнесу виявили використання праці 1357 неоформлених працівників

опубліковано 13 вересня 2024 о 08:44

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що з початку року працівники податкової служби Івано-Франківщини при проведенні фактичних перевірок бізнесу у 186 суб’єктів господарювання встановили використання праці 1357 неоформлених працівників та виявили 54 громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації. За результатами проведених заходів на порушників трудового законодавства складено протоколи про адміністративне правопорушення та передано в суди для притягнення до відповідальності. 

Матеріали даних перевірок надіслано для вжиття відповідних заходів до Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. 

В податковій службі нагадують, що про факти недотримання податкового законодавства, у тому числі неоформлення трудових відносин з найманими працівниками, здійснення господарської діяльності без державної реєстрації можна повідомляти в месенджері Telegram у чат-бот "StopViolationBot". Крім того, цей сервіс приймає повідомлення щодо незастосування РРО та програмних РРО, невидачу чеків, у тому числі у сфері реалізації підакцизної продукції, відмову у розрахунку банківською карткою, та інші.