Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попри виклики війни на Прикарпатті зросла кількість юридичних та фізичних осіб-підприємців

опубліковано 09 вересня 2024 о 09:51

Впродовж 2,5 років війни Прикарпаття залишається відносно безпечним регіоном порівняно з іншими областями України, які постраждали від бойових дій. Відтак бізнес тут має змогу продовжувати свою діяльність, створювати робочі місця, сплачувати податки. Про це зазначила заступник начальника управлiння податкових сервісів ГУ ДПС в Івано-Франківській області Світлана Мельник. 

«Також як тилова область Івано-Франківщина прийняла значну кількість і внутрішньо-переміщених осіб, серед яких є чимала кількість представників бізнесу. Це сприяло зростанню кількості суб’єктів господарювання у регіоні. Лише за цей рік їх кількість зросла з 91 тисячі до 94 тисяч», - зауважує посадовець. 

Щодо ФОПів, зазначає Світлана Мельник, то загалом у 2024 році започаткували власний бізнес понад 6 тисяч громадян. При цьому 3,4 тисячі осіб припинили свою діяльність. Таким чином за цей рік їх кількість збільшилась на 2,6 тисячі осіб і загалом станом на 1 вересня на обліку в податковій перебуває понад 60 тисяч осіб. 

Дані показники свідчать, що попри не прості умови, ФОПи в нашій області працюють, їх кількість зростає, вони створюють нові робочі місця та сплачують податки. І це їх вклад у перемогу!